Manastiri

Cu siguranta, cea mai de seama bogatie a Bucovinei este data de manastirile ei istorice:Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna – asezaminte religioase cu valoare de patrimoniu national si universal. Aceste asezaminte religioase impresionante, viu colorate cu fresce si picturicreeaza o atmosfera sacra prin intensitatea mesajului artistic si religios.Punte intre trecut si viitor, mostenire pentru intregi generatii, manastirile pictate care au rezistat tuturor timpurilor sunt invaluite si astazi de rugaciuni si cantece inaltate spre cer.

Istorie si traditii

Marginea

Atelierele de olarit din Marginea sunt dovada pastrarii nealterate a unui mestesug milenar, ce foloseste metoda originala a arderii vaselor in gropi adanci. In atelierele locale maiestria mesterilor populari se dezvaluie turistilor: apa, lutul si roata sunt neostenite in jocul lor creativ.

Muzeul oului Vama

In Bucovina, incondeierea oualor este o adevarata arta pe care oamenii de aici o respecta cu sfintenie, fiind inspirata din costumele populare, din motivele traditionale si din natura.Ca si marturie a acestui vechi obicei veti gasi in localitatea Vama, un muzeu dedicat acestei frumoase arte.

Cetatea de Scaun

Cetatea de Scaun a Sucevei, este o cetate medievala construitain scop de apararede voievodul Petru I Musat la sfarsitul secolului al XIV-lea. Aceasta cetate facea parte din sistemul de fortificatii din Moldova, intarite cu ziduri de piatra, valuri de pamant sau avand santuri adanci.